preloaderlogo
imgservices

Våra Tjänster

Vi på TryggBygg utför allt inom byggservice både till privatkunder och företagskunder. Nedan finns samtliga tjänster vi utför listade.

ROT-avdrag

Reparation och underhåll samt om och tillbyggnad räknas som rotarbeten och ger rätt till rotavdrag om det utförs i, eller i nära anslutning till, en bostad som du äger och som du bor i. Du får däremot inte rotavdrag för att bygga ett helt nytt hus.

Det är utföraren som du anlitat, som ansöker om ditt preliminära rotavdrag och begär utbetalning från Skatteverket. Din slutliga skattereduktion fastställs i samband med att din inkomstdeklaration godkänns.

Du hittar mer information om Rot/rut avdrag på Skatteverket.

Nya regler för rot- och rutarbete den 1 januari 2016. Riksdagen har beslutat om nya regler för rot- och rutavdraget som träder i kraft den 1 januari 2016. Följande förändringar har beslutats Rotavdraget sänks till max 30 procent av arbetskostnaden. Rotavdraget sänks till max 30 procent av arbetskostnaden. Det maximala avdraget för rutarbete halveras till 25 000 kr för personer som inte har fyllt 65 år. För att ha möjlighet att utnyttja 50 000 kr ska du ha fyllt 65 år vid årets ingång.
Om du till exempel har fakturerat 50 000 kr inklusive moms kan du göra rotavdrag med 15 000 kr på fakturan och kunden måste betala 35 000 kr för att Skatteverket ska kunna betala ut 15 000 kr. Detta gäller för de rotarbeten som din köpare betalar den 1 januari 2016 eller senare.